KOORDINACIJA

Što Vas možemo naučiti

ŠKOLA JUDA

Cilj judo škole je zabavnim sadržajima aktivirati i učvrstiti cijelu muskulaturu djeteta kako bi se stvorili preduvjeti za daljnji rad, te prevenirale ozljede. Upoznati djecu sa idejom juda i kroz različite i zanimljive sadržaje pobuditi u njima znatiželju i želju za daljnjim treniranjem. Svaki trening je vrlo zabavan, a djeca se obavezno igraju na početku i na kraju treninga.


JUDO VRTIĆ

4 - 6 godina

Judo je jedan od bazičnih sportova. Programom judo vrtića, nudimo niz vježbi i tehnika koje omogućuju razvoj svih mišićnih skupina, te motoričkih i funkcionalnih sposobnosti. Uz to, u klubu Panda, djeci pomažemo u njihovoj socijalizaciji. To i djeci i roditeljima pomaže u prevladavanju problema odrastanja. U našem radu ističemo vrijednosti poput: poštovanja, hrabrosti, prijateljstva, samokontrole, pristojnosti, iskrenosti, skromnosti i časti.

 Judo utječe na razvoj motoričkih sposobnosti: Brzinu, agilnost, preciznost, koordinaciju, ravnotežu, fleksibilnost i snagu. Baveći se judom djeca stječu posebna znanja i vještine, tako će Vaše dijete izbjeći ozljedu tijekom igre, razvit će finu motoriku. Osnažit će: percepciju, sposobnost logičkog zaključivanja i naravno pamćenje, jer tu su brojni pokreti i njihovi nazivi, uglavnom na japanskom jeziku.

Judo ima odgojni učinak. Djecu uči iskazivanju poštovanja i diciplini. Ojačava njihovo samopouzdanje, razvija socijalne vještine, te ih uči kako se nositi s porazom. Potiče djecu da budu samostalna i da brinu o sebi, osobito o svome zdravlju, sigurnosti i higijeni. I naravno, judo djeci nudi igru i zabavu. Program judo vrtića namjenjen je djeci od 4 - 7 godina.

JUDO ZA ŠKOLARCE

Nakon što su djeca učvrstila svoju muskulaturu i naučila su osnovne gimnastičke i judaške elemente, stvorili su se preduvjeti za izvođenje nešto zahtjevnijih vježbi.

Program se sastoji od osnovnih tehnika padova, bacanja i zahvata. Upoznaje se djecu s elementima borbe nakon dobro savladanih tehnika padova i bacanja. Također se upoznaju s osnovnim pravilima judo borbe.

U proljeće se najčešće održi jedan simulirani shiai trening na kojem djeca imaju priliku iskusiti borbu iz prve ruke. Na kraju školske godine, djeca prikazuju sve što su savladali u okviru polaganja za učenički pojas.

Osnovni program

Osnovni program se sastoji od tehnika padova, tri osnovna bacanja, te tri zahvata držanja, uz to rade se oslobađanja iz tih zahvata, te dovođenje u te zahvate. Upoznavanje s pravilima judo borbe.

Napredni satovi

Nadogradnja osnovnih bacanja i zahvata, učenje novih bacanja za učeničke pojaseve, povezivanje tehnika u stojećem stavu i na tlu. Borbe na tlu i stojećem stavu.


VRHUNSKI SPORT

Vrhunski sport podrazumijeva treninge svaki dan, te ponekad i dva puta dnevno. Članovi koji od malena treniraju i imaju ambicija za natjecanja i putovanja koja ta natjecanja zahtjevaju, dobe mogućnost okušati se i u vrhunskom sportu.
 

Danas ću raditi ono što drugi ne žele, a sutra mogu postići ono što drugi ne mogu.- Jerry Rice

Natjecanje na najvišoj razini je najveći test nečijeg karaktera. - Russell Mark

U životu sam imao mnogo padova, ali zato sam na kraju i uspio. - Michael Jordan

JUDO KAMPOVI

Judo kampovi su odličan način socijalizacije za djecu za vrijeme školskih praznika.

U cilju prevencije predugog ostajanja pred malim ekranima, video igricama, te zatvaranja u kući bez kontrole roditelja koji su na poslu, za vrijeme školskih praznika djeca imaju osmišljen sportski i edukativni program u judo dvorani.

ZA DODATNE INFORMACIJE O JUDO KAMPOVIMA SLOBODNO KONTAKTIRAJTE SVOJE TRENERE.