Judo klub "Panda"
 • Pristojnost
 • Prijateljstvo
 • Samokontrola
 • Hrabrost
 • Čast
 • Skromnost
 • Iskrenost
 • Poštovanje

 INFORMACIJE ZA UPIS

+385 98 1837 057

zeljka@judopanda.hr

>>>POGLEDAJTE VIDEO

  Zagrebački klubovi i ove godine bili najuspješniji na seniorskom Prvenstvu Hrvatske!

  Osvrt na PH za seniorke i seniore 2016.
  Prošlog vikenda održalo se prvenstvo Hrvatske za seniorke i seniore za 2016. godinu u Rijeci, te odmah na početku želim čestitati svim natjecateljima i trenerima na postignutom uspjehu i zahvaliti se za jako lijepu atmosferu u dvorani.
  U dvorani s najljepšim pogledom na more i kvarnerski zaljev nastupilo je 33 kluba i 163 natjecateljki i natjecatelja.
  JK Panda Zagreb ove godine je najuspješniji klub u ukupnom zbroju bodova (na što sam posebno ponosan kao predsjednik kluba), dok je JK Zagreb osvojio 2 mjesto. JK Lika i Zagrebačka judo škola zauzeli su poziciju u sredini liste osvajača medalja, a svoje mjesto na listi osvajača medalja zauzeo je i JK Centar .(Lista osvajača medalja broji 18 klubova od 33 kluba koji su nastupili na prvenstvu).
  Ukupno je nastupilo je 7 zagrebačkih klubova sa 38 natjecateljki/lja, te su osvojili 19 od 56 mogućih medalja.
  Inače 4 su kluba (Panda, Zagreb, Student i Pujanke) osvojili zajedno 29 medalja od mogućih 56, te time ponovo pokazali da su centri kvalitete.
  Prvenstvo je donijelo neka iznenađenja koja su pridonijela zanimljivosti samog prvenstva i unijela neizvjesnost u samo natjecanje.
  Po mojem mišljenju najveće iznenađenje prvenstva bilo je finale najbrojnije muške kategorije do 73 kg između naša dva natjecatelja Lovre Kovača i Dine Strmotića. Iznenađenje je u tome da je Dino Strmotić tek prva godina juniora i ovo je njegov prvi nastup na državnom seniorskom prvenstvu. Priznajem da smo priželjkivali i očekivali uspjeh, ali odličnom izvedbom stvarno su nas oduševili.
  Drugo veliko iznenađenje bilo je rezultat finalne borbe u kategoriji žena do 63 kg gdje je izvanrednom borbom Ana Kokeza (Pujanke) osvojila zlatnu medalju protiv Maje Mišković (Student)
  Od ostalih iznenađenja želim spomenuti osvajanje zlata u kategoriji žena do 70 kg od strane Maje Blagojević (JK Zagreb) koja je nastupila izvan svoje kategorije, te Davida Korena u muškoj konkurenciji do 90 kg. Svojim borbama David me je oduševio.
  Još jedno pozitvno iznenađenje donijela nam je naša Margareta Mlinarić koja je isto na u svom prvom nastupu u seniorskoj konkurenciji osvojila srebro u kategoriji do 52 kg.
  Natjecatelji JK Panda Zagreb su ostvarili slijedeće rezultate:
  Margareta Mlinarić 2. mjesto
  Matea Brletić 2. mjesto
  Buga Kovač 3. mjesto
  Andreja Đaković 3. mjesto
  Ivana Maranić 2. mjesto
  Lovro Lacković 3. mjesto
  Dino Strmotić 2. mjesto
  Lovro Kovač 1. mjesto
  U odnosu na prošlo prvenstvo pomak su napravili Lovro Lacković osvajanjem bronce uz četiri pobjede, Megi osvanjem srebra, Dino osvajanjem srebra, Lovro Kovač osvajanjem zlata.
  Korak unazad napravili su Ivana, Andreja, Matea Brletić, a Buga je ostvarila isti rezultat.
  Od ostalih naših natjecatelja nastupili su i Patrik Tomovski, Marko Trivić i Vid Ćurić koji na ovom prvenstvu nisu uspjeli ostvariti plasman, ali su se vrlo dobro borili, a zbog bolesti izostali su Matea Behin i Petar Bašić.
  Ovom prilikom još jednom čestitam svojim natjecateljima i želim im puno uspjeha u budućem radu…
  Zahvala i svim navijačima koji su išli u velikom broju s nama u Rijeku s busom i glasno navijali cijelog dana.

  Marin Lacković
  Predsjednik

  hjs_ok       IJF_ok        judo-more-than-sport     zjs_ok       ZGO2014ZGO2015Full page photo